Zoeken
Kies uw taal

No Show

No show beleid

Wat is no show
Het komt helaas met enige regelmaat voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente verschijnen of te laat afbellen. Een gemiste afspraak noemen wij een ‘no show’.

No show beleid
Op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hebben wij een no show tarief ingevoerd. Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt als een patiënt niet op zijn/haar afspraak verschijnt. In de vrijgekomen tijd kan geen andere patiënt worden ingepland.

No show factuur
Patiënten die 2 of meer keer hun afspraak zijn vergeten of niet tijdig hebben afgezegd kunnen hiervoor een factuur ontvangen.

Let opuw zorgverzekeraar vergoedt een no-show factuur niet.

No show tarieven
De tarieven voor een no show bedragen 10 euro voor een enkel consult van 10 minuten en 20 euro voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistente en praktijkondersteuner onder (POH-GGZ = dubbel consult).

Hoe voorkomt u een no show factuur
Kunt u niet op uw afspraak komen? Meld dit uiterlijk minder dan 24 uur van tevoren voor de geplande afspraak (maandag t/m vrijdag) bij de assistente op nummer 0113561234. De afspraak wordt dan uit de agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show tarief berekend.

Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.